APK & onderhoud

 

Onderhoud & APK

__________

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar de verkeersveiligheid en milieuprestaties om te controleren of uw voertuig nog veilig deel kan nemen in het verkeer.

Uw auto laten keuren?
Autobedrijf Berendsen is RDW-erkend en heeft de bevoegdheid om uw auto te keuren. Uw auto wordt tijdens een APK-keuring beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals de verkeersveiligheid, het milieu en de registratie. Moet uw voertuig gekeurd worden? Plan dan online een afspraak in of bel ons: 0314-623470.

Wanneer APK keuren?
U kunt uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum ter keuring aanbieden, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt. Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

Hoe vaak is onderhoud aan uw auto nodig?
APK is een momentopname en een visuele controle van uw auto. Verward een APK niet met een onderhoudsbeurt. 

De meeste auto's beschikken over een servicemelding op het dashboard / instrumentenpaneel waarop ze aangeven wanneer onderhoud nodig is. Bijvoorbeeld na een bepaald aantal gereden kilometers of het verstrijken van een bepaalde periode na de vorige controle van de auto. Autobedrijf Berendsen adviseert om jaarlijks onderhoud aan uw auto uit te laten voeren om ook bij langere voorgeschreven onderhoudsintervallen, uw auto in goede conditie te houden en onderhoudskosten te spreiden. 

Uiteraard is het mogelijk om de APK te combineren met een onderhoudsbeurt. Bij een grote onderhoudsbeurt nemen wij de APK afmeldkosten voor onze rekening. 

 

Onderhoud en/of APK voor uw auto bij Autobedrijf Berendsen regelen? Neem contact met ons op voor meer informatie of plan direct een werkplaatsafspraak in.